Posted on

Aktiviteter med baby – Tematreff for barselgrupper

Aktiviteteter med baby.

Aktiviteter med baby – Tematreff for barselgrupper

Aktiviteter med baby

Aktiviteter med baby - Tematreff med barselgruppen: Barnehagestart.

Permisjonstiden er tiden for å knytte bånd med den nyankomne babyen. Å skape en god relasjon er viktig. Babyen begynner allerede fra første stund å etterligne foreldrenes mimikk. Blikkontakt med foreldrene gir barnet stor glede, og gir godt grunnlag for tilknytning. Selv om det for babyen kan være spennende nok bare å være hjemme, vil den også kunne ha glede av nye inntrykk og opplevelser. For foreldre kan dagene ofte bli litt like. Man har fokus på å skape gode rutiner, få i babyen mat, og sørge for nok søvn. Etter hvert blir det godt å komme seg litt ut. Å finne gode aktiviteter å gjøre med babyer gjør hverdagen mer spennende både for store og små. Hvor mange aktiviteter som er tilrettelagt for foreldre med baby varierer veldig fra sted til sted. Noen steder må du bruke fantasien og finne på mye selv, mens andre steder finnes det mange tilbud.

Aktiviteter med baby i Oslo

Aktiviteter med baby - Tematreff med barselgruppen: Barnehagestart.

Bor du i Oslo eller en annen litt større by er du heldig i den forstand at det allerede finnes en del aktiviteter som er tilrettelagt for deg med baby. Godt etablerte tilbud som for eksempel babysang finnes det mange av. Babysang er en aktivitet barnet ditt vil kunne ha mye glede av. Du trenger ikke synge så mye selv heller om du ikke vil. Det finnes også babykino. Da er det dempet belysning og lyd, og tilrettelagt for å amme. Ingen bryr seg heller om man går inn og ut av kinosalen under filmen. Filmene som vises er de samme som står på programmet ellers. Et annet veldig spennende tilbud er babysvømming. Babysvømming er en vannaktivitet for barn i alderen 0-2 år. Her skal barna lære å bli trygge både over og under vann, noe som kan komme godt med senere. På Oslomamma/pappa.net kan du lese om andre spennende aktiviteter som babyyoga, babydans, åpen barnehage og mye mer. Mange finner på aktiviteter selv også. Langs turveier er det mange foreldre ute og triller. Å gå tur er en fin aktivitet for både baby og forelder. Det er godt med frisk luft. Babyen kan ha øyekontakt med mamma eller pappa, og den kan sove når den trenger det.

Aktiviteter med barselgruppen

De fleste steder settes det opp barselgrupper i forbindelse med den lokale helsestasjonen. Her er det ofte innledende gruppemøte, men deretter blir det litt opp til gruppene selv hva man ønsker å gjøre videre. Mange barselgrupper går felles turer, møtes på cafe, eller hjemme hos hverandre. Foreldrerådgiveren ønsker å tilby barselgrupper og andre med baby et informativt og sosialt treff. Vi sender en erfaren pedagog hjem til et medlem av gruppa som stiller som vert. Som vert får man også en gave fra lekebutikken vår. Vi vil på sikt ha ulike temaer småbarnsforeldre er opptatt av og interessert i. Pedagogen holder et opplegg hvor alle kan stille spørsmål og diskutere underveis. Slik vil vi formidle nyttig informasjon i trygge og hyggelige omgivelser.

Tematreff for barselgrupper – barnehagestart

Aktiviteter med baby - Tematreff med barselgruppen: Barnehagestart.

Vårt aller første tema er barnehagestart. Her er undertemaene søkeprosess, tilvenning og kommunikasjon med barnehagen. Mange synes søkeprosessen for plass i barnehage er komplisert, og kan ha nytte av å snakke med en som kan dette. Å snakke med en pedagog med erfaring fra barnehage kan også være veldig beroligende og interessant før oppstart i barnehage. Dette er et tema som kan være aktuelt hele året igjennom. På sikt vil vi tilby en hel del ulike temaer, og vi vil også allerede nå kunne skreddersy temaer innen pedagogikk og utvikling. Ta gjerne kontakt med oss.

Du kan også lese mer om vårt tilbud til barselgrupper her.