Posted on

Julegave til baby og små barn

julegave baby , julegave til små barn treleke pop-up leke

Julegave til baby og små barn

Julegaver trenger ikke være dyre, og de trenger ikke være mange. Tanken bak julegaven er det viktigste. Ikke pris eller mengde. Når man gir en julegave til små barn tenker de ikke på hvor dyr gaven var. De er tilstede i øyeblikket. De suger til seg inntrykkene med alle sansene. Selv gavepapiret eller esken kan bli en aktiv del av en frydefull gaveopplevelse. Noen ganger leker barnet til og med heller med innpakningen fremfor selve gaven. Senere kan de bli kjent med leken de har fått. Gjerne sammen med andre i familien.

Julegave til baby og små barn – Hvilken gave kan man gi til et lite barn?

 

Kosedyr – Labradoodle – Living Nature

Pop-up leke i tre, Fargerike dyr – Djeco

Stableklosser med tall – Regnbue – Djeco

Små barn opplever mange aspekter rundt julegaven. Stemningen i hjemmet kan skape forventning om at det er en helt spesiell tid. Det lukter annerledes enn vanlig, noen pynter seg, og hjemmet er dekorert med julepynt. Selv om den viktigste gaven barnet kan få er familiens omsorg og kjærlighet, er ofte julegaven på julaften toppen av kransekaka. Å vite nøyaktig hva et lite barn blir mest fornøyd med kan være vanskelig. Om man kjenner barnet, og har litt kunnskap om leker kan det gjøres en kvalifisert gjetning. Det kan bidra til en interessant og morsom lekeopplevelse som varer lenge.

Julegavetips  – Små barn bruker sansene med leken

Stableleke i tre - Skogsdyr - LeToyVan. Julegave til baby. Gave til baby og små barn. Alder 1-3 år. Klosser. Babyleke.
Stableleke i tre – Skogsdyr – LeToyVan

julegave til baby - gave til baby og små barn - stableleke sjiraff
Stableleke, Sjiraff – Haba

De små barna bruker alle sansene når de utforsker verden. Til disse vil det derfor være lurt med leker som ikke består av små deler som kan sette seg i halsen. Å smake litt på leken hører nemlig med. Til å kjenne og føle på vil forskjellige teksturer være bra. Er det tøy, plast, tre, mønstre, mykt, glatt eller ruglete? Alt dette er egenskaper som kan være spennende for et lite barn. Leker som puttebokser, stableklosser og puslespill kan være veldig givende. Med store gode biter utfordres barnet til å finne riktig plass, balansere og konstruere. De kan også leke med de ulike delene uten å følge de gitte reglene. De får øvd finmotorikk og logisk tenkning. Fantasien kan settes i sving med spennende motiver av for eksempel dyr eller biler. De kan ha det gøy!

Hva kjennetegner en bra julegave til baby og små barn? Hva kjennetegner en kvalitetsleke?

Vippeleke med musikk, Pingvin – Hape

Babydyr – Puslespill i tre – Djeco

En god leke for små barn er rett og slett en leke som tilbyr varierte sanseopplevelser. Vi vil påstå at sjansen for suksess med julegaven øker dersom leken kan tilby barnet disse kvalitetene. Når julaften er over blir julepapiret pakket bort, og leken er igjen. Da vil lekens egenskaper sammen med barnets preferanser avgjøre hvorvidt den havner nederst i lekekassen, eller blir en kjær del av barnets hverdag. De gode lekene blir ofte nettopp det. Lekene vi tilbyr i vår nettbutikk har vi valgt ut på bakgrunn av det vi mener er god kvalitet som tilbyr barnet varierte sanseopplevelser. Vi tror derfor sjansen er stor for suksess om en av disse finner veien under juletreet.

 

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev om barn og oppvekst, og motta gode tilbud og rabatter fra lekebutikken vår?
Meld deg veldig gjerne på vårt nyhetsbrev!

 

 

Foreldrerådgiveren.no – Julegave til baby og små barn