Posted on

Enkle høstaktiviteter

høstaktiviteter for små barn

Enkle høstaktiviteter

I denne teksten skal vi ta for oss to høstaktiviteter. Aktivitetene er enkle å gjennomføre, men likevel morsomme for barn i førskolealder og tidlig skolealder.  I den første aktiviteten skal vi male over blader som en stensil.

Bladbonanza – Høstaktiviteter for små barn

Du trenger:

Noen høstblader fra for eksempel lønn

Maling i ønskede farger

Pensel

Heftemasse eller annet festemateriale

Ark

Først gjelder det å feste bladene til arket. Her kan det brukes heftemasse (lærertyggis), eller et annet festemiddel som er enkelt å fjerne senere. Barnets behov for hjelp til dette vil selvsagt variere ut fra ferdighetsnivå, så de som trenger hjelp må få det.

Når bladene er festet til arket er det tid for å male. Her er det bare å velge farge og sette i gang. Det er viktig å få malingen rundt kantene på bladet slik at vi får en stensileffekt. Om man maler hele bladet gjør det ingenting.

Etterpå skal verket tørke. Når det første ligger til tørk kan man begynne på neste om man vil lage flere.

Når malingen har tørket skal man forsiktig fjerne bladene og heftemassen, og vips har et nytt kunstverk kommet til verden 🙂

høstaktiviteter for små barnhøstaktiviteter for små barnhøstaktiviteter for små barnhøstaktiviteter for små barn

Høstaktiviteter for små barn – Bladbonanza

Neste aktivitet er kjempeenkel, og du trenger bare ark og maling. Likevel bli denne veldig fin!

Høsttre av fingermaling – Høstaktiviteter for små barn

Du trenger:

Ark

Fingermaling

Når vi lager et høstre kan vi bruke mange farger!  Snakk med barna om hvilke farger vi kan se på trærne ute. Kanskje kan noen av fargene blandes for å lage fine høstfarger? Denne aktiviteten egner seg godt for de minste barna og oppover. Ettersom barna blir større eller har utviklet ferdighetene sine, kan detaljnivået økes.

Begynn med å lage stamme. Hvilken farge har stammen? Skal den være tjukk eller smal? Kanskje kan det komme greiner fra stammen?

Når stammen er på plass skal bladene på. Her kan man bruke forskjellige farger, dyppe fingrene i fingermalingen og presse på arket. Et tre fullt av fine høstfarger blir superfin pynt på veggen!

Lykke til og kos dere!

Høstaktiviteter for små barn – Vakkert høsttre med fingermaling

høstaktiviteter for små barnhøstaktiviteter for små barn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Til blogg forside.)