Blogg

Baby i Oslo. Tilbud til barselgrupper og til deg med baby i Oslo. Foreldrerådgiveren.no.

Blogg

Her finner du et variert utvalg av tekster. Vi skriver blant annet om barns liv, utvikling og morsomme aktiviteter dere kan gjøre hjemme. Samtidig gir vi råd og tips underveis. Om du lurer på noe så svarer også våre dyktige pedagoger på alle spørsmål om barn mellom 0-12 år, her på Foreldrerådgiveren.no.

Julegavetips til barn – Hva bør man tenke på ved valg av julegave?

Vi gir deg tips om de beste julegavene; leker hobbyprodukter og utstyr til barn!

Skolekrets – Hvilken skole skal barnet mitt begynne på?

Skoletilhørighet og skolekrets definerer hvilken skole barnet skal begynne på. Det finnes regler og unntak. Hovedregelen er at barnet skal gå på nærskolen.

Barn og skjermtid

Barns forhold til skjerm er stadig oftere et hett tema både innenfor hjemmets fire vegger, og i den offentlige debatten. Få tips til skjermbruk for barn.

Nedsatt oppholdsbetaling i barnehage og andre prisreduksjoner

I Norge har vi makspris på barnehageplass. Det vil si at alle barnehager koster tilnærmet det samme å gå i. I tillegg finnes det også ordninger som bidrar til å senke prisen på barnehageplassen.

Barns utvikling og prosess

Når det snakkes om barns utvikling i fagmiljøer vektlegges ofte prosessen. Hva er det som gjør prosessen så viktig, og hvorfor er resultatet av mindre interesse?

Smokkeslutt

Ved smokkeslutt er det viktig å forberede og snakke med barnet i forkant og også underveis. Ta gjerne barnet med i prosessen om når og hvordan det skal slutte.

Topp 5 spill for de yngste til påske!

Mange forbinder påsken med spill og moro med familien. Enten man er en stor eller liten familie finnes det mange forskjellige spill å velge mellom. Å spille et fysisk spill er ikke bare morsomt, men for mange også en kjærkommen pause fra skjermtid. Brettspill har vært en populær aktivitet i mange år, og blir stadig mer knyttet mot påsken.

Barnetegninger – utvikling de første årene

Hvis du har sett en ettåring tegne, så er sjansen stor for at verket minner om en krusedull. Den krusedullen er begynnelsen på noe stort; barnets mulighet til å utvikle og uttrykke seg kreativt gjennom tegning.

Hvordan kan man forebygge mobbing allerede fra barnehagealder?

En frykt man kan kjenne på som foreldre er frykten for at ens eget barn skal bli mobbet. Eller at barna ikke skal få seg venner. Barnehagen har et stort ansvar når det kommer til forebygging av mobbing, men vi som er foreldre kan også bidra i dette arbeidet.

5 praktiske julegaver til skolebarnet

Her forsøker vi å komme med noen tips til julegaver som passer godt til skolebarn. Vi har tatt utgangspunkt i at julegaven skal være praktisk, og kan brukes lenge.

Skumle aktiviteter til halloween

Har du lyst til å gjøre noe morsomt til halloween? Her har vi et par forslag til dekorasjon og aktivitet. Dette passer for litt større barnehagebarn og tidlig skolealder. Grøss og gru!

Enkle høstaktiviteter

I denne teksten skal vi ta for oss to høstaktiviteter. Aktivitetene er enkle å gjennomføre, men likevel morsomme for barn i førskolealder og tidlig skolealder. 

Halloween

Luften blir skarpere, og kveldene blir lengre og mørkere. Snart er det duket for markering av en omstridt «nytradisjon» i norsk forstand. Nemlig halloween. Hvorfor er denne markeringen så omdiskutert?

Lesestunden!

Hvordan kan vi støtte barnets språkutvikling og utvide barnets forståelse av den omverdenen vi deler? Med små grep kan en øke bevisstheten omkring hva og hvordan en leser for barnet sitt, og lesestunden kan bli enda mer spennende og lystbetont, både for liten og stor!

Julegave til baby og små barn

Den viktigste gaven barnet kan få er familiens omsorg og kjærlighet, og julegaven er bare toppen av kransekaka. Hva kjennetegner en kvalitetsleke og hva er en god julegave til baby og små barn?

Utvikling av barns tankesett

Vi mennesker utvikler forskjellige tankesett basert på hvilke erfaringer, inntrykk og opplevelser vi har hatt. Som foreldre kan vi være aktive deltagere i hvordan våre barns tankesett utvikler seg.

Søke barnehageplass

Å søke barnehageplass er noe de aller fleste foreldre og foresatte skal gjennom. I dette innlegget går vi gjennom noen viktige datoer, og noen viktige punkter det kan være lurt å tenke på før man søker barnehageplass.

Trassalder – Veien til selvstendighet.

Mange foreldre opplever trassalderen som en spesielt utfordrende periode av småbarnslivet. Plutselig begynner barnet å opponere. Hva er egentlig trassalder? Og hvordan håndteres og mestres konflikter?

Barnehagestart

Forventningene og følelsene rundt barnehagestart er ofte blandede. Hvordan foregår tilvenningen til barnehagelivet og hva skal til for å få en god tilvenning både for barn og foreldre?

Puslespill for barn

Å pusle er prosess. Å pusle er spenning. Å pusle er å se helhet. Helt siden John Spilsbury kommersialiserte puslespillet på 1760-tallet har de aller fleste av oss på et tidspunkt puslet. Hva gjør puslespill så bra for barnet?

Aktiviteter med baby – Tematreff for barselgrupper

Hva kan man finne på i permisjonstiden og sammen med barselgruppen? Hvilke aktiviteter er fine å gjøre sammen med baby og hvilke tilbud finnes?

Kolikk – Hva hjelper mot kolikk?

Alle som har, eller har hatt barn med kolikk vet altfor godt hva det innebærer. Søvnløse netter, endeløs byssing, «hvit støy» og bekymring for den lille. Det er vondt å høre at babyen gråter og gråter. Hva er kolikk og hva kan faktisk hjelpe?

Søvn – Hvorfor vil ikke babyen sove?

For mange foreldre er mangelen på søvn noe av det vanskeligste i småbarnsperioden. Mange barn sover dårlig og våkner mye. Hvorfor vil ikke barnet sove?

Velkommen til foreldrerådgiveren!

Livet med barn kan være helt fantastisk, og veldig frustrerende. Hvordan tenker barnet? Hvorfor gjør det som det gjør? Hva i all verden er trassalder, og har man virkelig vært slik selv en gang?

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev om barn og oppvekst, og motta gode tilbud og rabatter fra lekebutikken vår?
Meld deg veldig gjerne på vårt nyhetsbrev.

Blogg for foreldre. Rådgivning og veiledning for foreldre. Spørsmål-svar-tjeneste og rådgivning for foreldre. Pedagoger svarer på alle spørsmål om barn mellom 0-12 år. Foreldrerådgiveren.no
Blogg for foreldre – Foreldrerådgiveren.no

 

En blogg for foreldre om barns liv og utvikling – Foreldrerådgiveren.no – Plattform for foreldre og foresatte