Blogg

Baby i Oslo. Tilbud til barselgrupper og til deg med baby i Oslo. Foreldrerådgiveren.no.

Blogg

En blogg for foreldre med fokus på barns liv og utvikling. Råd og veiledning for en enklere og hyggeligere hverdag. Om du lurer på noe så svarer også våre dyktige pedagoger på alle spørsmål om barn mellom 0-12 år, her på Foreldrerådgiveren.no.

Utvikling av barns tankesett

Vi mennesker utvikler forskjellige tankesett basert på hvilke erfaringer, inntrykk og opplevelser vi har hatt. Som foreldre kan vi være aktive deltagere i hvordan våre barns tankesett utvikler seg.

Søke barnehageplass

Å søke barnehageplass er noe de aller fleste foreldre og foresatte skal gjennom. I dette innlegget går vi gjennom noen viktige datoer, og noen viktige punkter det kan være lurt å tenke på før man søker barnehageplass.

Trassalder – Veien til selvstendighet.

Mange foreldre opplever trassalderen som en spesielt utfordrende periode av småbarnslivet. Plutselig begynner barnet å opponere. Hva er egentlig trassalder? Og hvordan håndteres og mestres konflikter?

Barnehagestart

Forventningene og følelsene rundt barnehagestart er ofte blandede. Hvordan foregår tilvenningen til barnehagelivet og hva skal til for å få en god tilvenning både for barn og foreldre?

Halloween

Luften blir skarpere, og kveldene blir lengre og mørkere. Snart er det duket for markering av en omstridt «nytradisjon» i norsk forstand. Nemlig halloween. Hvorfor er denne markeringen så omdiskutert?

Puslespill for barn

Å pusle er prosess. Å pusle er spenning. Å pusle er å se helhet. Helt siden John Spilsbury kommersialiserte puslespillet på 1760-tallet har de aller fleste av oss på et tidspunkt puslet. Hva gjør puslespill så bra for barnet?

Aktiviteter med baby – Tematreff for barselgrupper

Hva kan man finne på i permisjonstiden og sammen med barselgruppen? Hvilke aktiviteter er fine å gjøre sammen med baby og hvilke tilbud finnes?

Kolikk – Hva hjelper mot kolikk?

Alle som har, eller har hatt barn med kolikk vet altfor godt hva det innebærer. Søvnløse netter, endeløs byssing, «hvit støy» og bekymring for den lille. Det er vondt å høre at babyen gråter og gråter. Hva er kolikk og hva kan faktisk hjelpe?

Julegave til baby og små barn

Den viktigste gaven barnet kan få er familiens omsorg og kjærlighet, og julegaven er bare toppen av kransekaka. Hva kjennetegner en kvalitetsleke og hva er en god julegave til baby og små barn?

Søvn – Hvorfor vil ikke babyen sove?

For mange foreldre er mangelen på søvn noe av det vanskeligste i småbarnsperioden. Mange barn sover dårlig og våkner mye. Hvorfor vil ikke barnet sove?

Velkommen til foreldrerådgiveren!

Livet med barn kan være helt fantastisk, og veldig frustrerende. Hvordan tenker barnet? Hvorfor gjør det som det gjør? Hva i all verden er trassalder, og har man virkelig vært slik selv en gang?

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev om barn og oppvekst, og motta gode tilbud og rabatter fra lekebutikken vår?
Meld deg veldig gjerne på vårt nyhetsbrev.

Blogg for foreldre. Rådgivning og veiledning for foreldre. Spørsmål-svar-tjeneste og rådgivning for foreldre. Pedagoger svarer på alle spørsmål om barn mellom 0-12 år. Foreldrerådgiveren.no
Blogg for foreldre – Foreldrerådgiveren.no

 

En blogg for foreldre om barns liv og utvikling – Foreldrerådgiveren.no – Plattform for foreldre og foresatte