Blogg

Baby i Oslo. Tilbud til barselgrupper og til deg med baby i Oslo. Foreldrerådgiveren.no.

Blogg

Her finner du et variert utvalg av tekster. Vi skriver blant annet om barns liv, utvikling og morsomme aktiviteter dere kan gjøre hjemme. Samtidig gir vi råd og tips underveis. Om du lurer på noe så svarer også våre dyktige pedagoger på alle spørsmål om barn mellom 0-12 år, her på Foreldrerådgiveren.no.

Spedbarnets utvikling

Babyens utvikling er innholdsrik og spennende for foresatte. I barnets første uker skjer det en rivende utvikling. Det nyfødte barnet har en hjerne som er klar for å ta i bruk læringsprosessene, og det er i stand til å bearbeide en stor og variert mengde informasjon.

Fosterutviklingen

Synet på fosteret har endret seg mye siden forskningen tiltok på området. Fra å være sett på som en celleklump som skulle utvikle seg til et menneske, til 60 tallets «oppvåkning». Da kom synet på fosteret som et individ i utvikling.

Sosial utvikling hos barn

Foreldrenes rolle vil på et overordnet nivå være å sørge for at barnet har en trygg tilværelse. De må sørge for at barnet får møte jevnaldrende og øve sosiale kompetanse.

Barn og butikkbesøk – Selvstendighetsalderen

Å ha med små barn på butikken kan av og til by på noen utfordringer. Hvem har vel ikke opplevd at barna vil ha leker eller godteri, og dersom du sier nei, så utvikler situasjonen seg i en mindre hyggelig retning. I 2 årsalder kommer barnet i «selvstendighetsalderen.» Det kalles selvstendighetsalder fordi barnet begynner å betrakte seg selv som en uavhengig person, det løsriver seg fra foreldrene og vil «prøve selv».

Kjefting på barn

Kjefting på barn kan være et resultat av foreldrenes sinne, frustrasjon eller redsel. Sterke følelser er mange ganger vanskelig å håndtere på en god måte. I utgangspunktet kjefter foreldre sannsynligvis for å få barnet til å endre oppførsel. Problemet er at kjefting ikke er et godt verktøy for å få barn til å endre atferd. Fokuser heller på det positive.

Blå Kors sitt tilbud til barn og unge

Blå kors er en ideell organisasjon som særlig jobber med utfordringer knyttet til rusavhengighet. Mange familier har utfordringer knyttet til rusavhengighet, og dette gjør at mange barn og unge har en vanskelig oppvekst. Blå kors har mange tilbud til barn og unge. Det gjelder ikke bare utfordringer knyttet til rus, men også psykisk helse og for eksempel mobbing.

Oslohjelpa – Et lavterskeltilbud

Oslohjelpa er et lavterskeltilbud til foreldre i Oslo kommune. Oslohjelpa tilbyr råd og veiledning om barnets utvikling eller foreldrerollen.

BUP – Hva kan BUP hjelpe med?

BUP er et spesialisthelsetjenestetilbud til barn mellom 0-18 år. BUP står for barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk, og tilbyr utredning, diagnostisering og behandling av barnepsykiatriske symptomer og tilstander.

Foreldrepenger

49 eller 59 uker? Hvor mye penger får jeg utbetalt? Når og hvor må jeg søke? Spørsmålene kan være mange når du snart skal ut i foreldrepermisjon, og skal motta foreldrepenger.

Ppt – Hva er ppt og hva kan de hjelpe med?

PPT står for pedagogisk psykologisk tjeneste. Hver kommune og fylkeskommune har en pedagogisk psykologisk tjeneste, som skal hjelpe barnehager og skoler med å legge til rette for barn og elever med behov for særskilt tilrettelegging.

Helsestasjonen – Kontroller for barn 0-5 år

Det er på helsestasjonen at barnet ditt får sine første vaksiner, og helseundersøkelser. Hva er egentlig en helsestasjon, hvilke oppgaver har de og hva innebærer kontroller ved helsestasjon for barn 0-5 år? 

Første tannlegekontroll – Puss fra første tann

Tannpussen hører med i de daglige rutinene for å ivareta barnets helse og den er viktig å få gjennomført fra første tann. Hvordan går det egentlig med tannpussen og når skal barnet til første kontroll?

Foreldrepermisjon

Foreldrepermisjon er en rettighet foreldre har i tilsammen 12 måneder i forbindelse med fødsel. Foreldre har også rett til utbetaling av foreldrepenger.

Sykt barn dager

Etter noen år i arbeidslivet kjenner mange godt til regler for fravær og egenmelding, men hva skjer når barna dine er syke? Hva er «sykt barn dager» og hvilke rettigheter har man?

Julegavetips til barn – Hva bør man tenke på ved valg av julegave?

Vi gir deg tips om de beste julegavene; leker hobbyprodukter og utstyr til barn!

Skolekrets – Hvilken skole skal barnet mitt begynne på?

Skoletilhørighet og skolekrets definerer hvilken skole barnet skal begynne på. Det finnes regler og unntak. Hovedregelen er at barnet skal gå på nærskolen.

Barn og skjermtid

Barns forhold til skjerm er stadig oftere et hett tema både innenfor hjemmets fire vegger, og i den offentlige debatten. Få tips til skjermbruk for barn.

Nedsatt oppholdsbetaling i barnehage og andre prisreduksjoner

I Norge har vi makspris på barnehageplass. Det vil si at alle barnehager koster tilnærmet det samme å gå i. I tillegg finnes det også ordninger som bidrar til å senke prisen på barnehageplassen.

Barns utvikling og prosess

Når det snakkes om barns utvikling i fagmiljøer vektlegges ofte prosessen. Hva er det som gjør prosessen så viktig, og hvorfor er resultatet av mindre interesse?

Smokkeslutt

Ved smokkeslutt er det viktig å forberede og snakke med barnet i forkant og også underveis. Ta gjerne barnet med i prosessen om når og hvordan det skal slutte.

Topp 5 spill for de yngste til påske!

Mange forbinder påsken med spill og moro med familien. Enten man er en stor eller liten familie finnes det mange forskjellige spill å velge mellom. Å spille et fysisk spill er ikke bare morsomt, men for mange også en kjærkommen pause fra skjermtid. Brettspill har vært en populær aktivitet i mange år, og blir stadig mer knyttet mot påsken.

Barnetegninger – utvikling de første årene

Hvis du har sett en ettåring tegne, så er sjansen stor for at verket minner om en krusedull. Den krusedullen er begynnelsen på noe stort; barnets mulighet til å utvikle og uttrykke seg kreativt gjennom tegning.

Hvordan kan man forebygge mobbing allerede fra barnehagealder?

En frykt man kan kjenne på som foreldre er frykten for at ens eget barn skal bli mobbet. Eller at barna ikke skal få seg venner. Barnehagen har et stort ansvar når det kommer til forebygging av mobbing, men vi som er foreldre kan også bidra i dette arbeidet.

5 praktiske julegaver til skolebarnet

Her forsøker vi å komme med noen tips til julegaver som passer godt til skolebarn. Vi har tatt utgangspunkt i at julegaven skal være praktisk, og kan brukes lenge.

Skumle aktiviteter til halloween

Har du lyst til å gjøre noe morsomt til halloween? Her har vi et par forslag til dekorasjon og aktivitet. Dette passer for litt større barnehagebarn og tidlig skolealder. Grøss og gru!

Enkle høstaktiviteter

I denne teksten skal vi ta for oss to høstaktiviteter. Aktivitetene er enkle å gjennomføre, men likevel morsomme for barn i førskolealder og tidlig skolealder. 

Halloween

Luften blir skarpere, og kveldene blir lengre og mørkere. Snart er det duket for markering av en omstridt «nytradisjon» i norsk forstand. Nemlig halloween. Hvorfor er denne markeringen så omdiskutert?

Lesestunden – en ressurs og verktøykasse for språkstimulering

Hvordan kan vi støtte barnets språkutvikling og utvide barnets forståelse av den omverdenen vi deler? Med små grep kan en øke bevisstheten omkring hva og hvordan en leser for barnet sitt, og lesestunden kan bli enda mer spennende og lystbetont, både for liten og stor!

Julegave til baby og små barn

Den viktigste gaven barnet kan få er familiens omsorg og kjærlighet, og julegaven er bare toppen av kransekaka. Hva kjennetegner en kvalitetsleke og hva er en god julegave til baby og små barn?

Utvikling av barns tankesett

Vi mennesker utvikler forskjellige tankesett basert på hvilke erfaringer, inntrykk og opplevelser vi har hatt. Som foreldre kan vi være aktive deltagere i hvordan våre barns tankesett utvikler seg.

Søke barnehageplass

Å søke barnehageplass er noe de aller fleste foreldre og foresatte skal gjennom. I dette innlegget går vi gjennom noen viktige datoer, og noen viktige punkter det kan være lurt å tenke på før man søker barnehageplass.

Trassalder – Veien til selvstendighet.

Mange foreldre opplever trassalderen som en spesielt utfordrende periode av småbarnslivet. Plutselig begynner barnet å opponere. Hva er egentlig trassalder? Og hvordan håndteres og mestres konflikter?

Barnehagestart

Forventningene og følelsene rundt barnehagestart er ofte blandede. Hvordan foregår tilvenningen til barnehagelivet og hva skal til for å få en god tilvenning både for barn og foreldre?

Puslespill for barn

Å pusle er prosess. Å pusle er spenning. Å pusle er å se helhet. Helt siden John Spilsbury kommersialiserte puslespillet på 1760-tallet har de aller fleste av oss på et tidspunkt puslet. Hva gjør puslespill så bra for barnet?

Aktiviteter med baby

Hva kan man finne på i permisjonstiden og sammen med barselgruppen? Hvilke aktiviteter er fine å gjøre sammen med baby og hvilke tilbud finnes?

Kolikk – Hva hjelper mot kolikk?

Alle som har, eller har hatt barn med kolikk vet altfor godt hva det innebærer. Søvnløse netter, endeløs byssing, «hvit støy» og bekymring for den lille. Det er vondt å høre at babyen gråter og gråter. Hva er kolikk og hva kan faktisk hjelpe?

Søvn – Hvorfor vil ikke babyen sove?

For mange foreldre er mangelen på søvn noe av det vanskeligste i småbarnsperioden. Mange barn sover dårlig og våkner mye. Hvorfor vil ikke barnet sove?

Velkommen til foreldrerådgiveren!

Livet med barn kan være helt fantastisk, og veldig frustrerende. Hvordan tenker barnet? Hvorfor gjør det som det gjør? Hva i all verden er trassalder, og har man virkelig vært slik selv en gang?

Nyhetsbrev

Ønsker du å motta nyhetsbrev om barn og oppvekst, og motta gode tilbud og rabatter fra lekebutikken vår?
Meld deg veldig gjerne på vårt nyhetsbrev.

Blogg for foreldre. Rådgivning og veiledning for foreldre. Spørsmål-svar-tjeneste og rådgivning for foreldre. Pedagoger svarer på alle spørsmål om barn mellom 0-12 år. Foreldrerådgiveren.no
Blogg for foreldre – Foreldrerådgiveren.no

 

En blogg for foreldre om barns liv og utvikling – Foreldrerådgiveren.no – Plattform for foreldre og foresatte