Om oss

Om foreldrerådgiveren

Foreldrerådgiveren.no er en lekebutikk med nøye utvalgte leker av høy kvalitet. I tillegg til lekebutikken har vi bygget en plattform for foreldre og foresatte. Her publiserer vi blogginnlegg som dreier seg om barns utvikling og oppvekst, og vi tilbyr en spørsmål- og svartjeneste. Vi er tilknyttet kompetente pedagoger som bidrar til faglig kvalitet.

Lekebutikk

I lekebutikken vår på Foreldrerådgiveren.no, selger vi leker med høy kvalitet fra anerkjente merker. For oss skal en god leke både være morsom og utfordrende, samtidig som den er helt trygg for barnet.

Gjenbruk

Vi bryr oss om miljøet. Derfor fokuserer vi på leker av høy kvalitet som varer lenge. Når vi sender pakker bruker vi gjerne en eske som er brukt tidligere, og ofte 100 % resirkulert teip uten løsemidler. Pakkene kommer trygt og raskt frem.

Blogg

Bloggen på foreldrerådgiveren.no konsentrerer seg om livet med barn og barnets utvikling. Vi skriver om pedagogikk, hvordan barn utvikler seg, og om fenomener som er viktige for barn og sentrale deler av barndommen. Vi ser på barn som kompetente, og synes barndommen er verdifull i seg selv. Det er viktig for oss at vi ikke alltid tenker på hva barn skal bli, men hva de er her og nå.

Still spørsmål

I en travel hverdag med barn og unge kan det av og til være godt å spørre noen om råd. Vi tilbyr pedagogisk rådgivning, og gir konkrete råd på faglig grunnlag. Vi baserer rådene på erfaring, og på nyere forskning om barns oppvekst og utvikling. Våre pedagoger har relevant utdannelse innen pedagogikk og oppvekst. Vi kan for eksempel svare på spørsmål om:

 • Oppdragelse
 • Råd til rutiner
 • Hverdagsutfordringer
 • Sosial kompetanse
 • Søskensjalusi
 • Språkutvikling
 • Motorisk utvikling
 • Søvn
 • Kolikk
 • Trassalder
 • Barnehage
 • Aktiviteter
 • Læring

Nb! Alle innsendte spørsmål blir behandlet konfidensielt. Den eneste kontaktinformasjonen du fyller ut er din epostadresse. Det er her du mottar svaret.

 

Tilbud til barselgrupper

Vi arrangerer spennende og lærerike tematreff for barselgrupper i Oslo. På sikt vil vi tilby forskjellige temaer, og vi vil tilby tema etter barselgruppens ønske. Vår pedagog kommer gjerne hjem til en av dere i gruppen slik at treffet foregår i trygge og hjemlige omgivelser. Les mer om vårt tilbud her.

Våre pedagoger

Marius Heimen

Daglig leder og pedagogisk rådgiver

Marius er styrer i Lykketrollet barnehager. Han har utdannelse som barnehagelærer og en mastergrad i barnehagepedagogikk. Han har over femten års erfaring fra barnehagebransjen, både som pedagogisk leder og styrer. Han har skrevet flere artikler og er medforfatter i bøkene Barnehagelæreren som politisk aktør og Hverdagsøyeblikkets dirrende kraft – posthumane teorier i barnehagen. I tillegg har han skrevet bokanmeldelser av fagbøker tilknyttet barnehagefeltet.

Hanna Hveem

Pedagogisk rådgiver

Hanna er spesialpedagog og jobber som fagkonsulent i Oslo kommune. Hun har tidligere jobbet som pedagogisk rådgiver på Karlsrud Helsestasjon og Nordstrand Familiesenter, og som pedagogisk veileder og nettlærer for barne- og ungdomsarbeidere som tar fagskoleutdanning i «barn med særskilte behov».

Elise Johannesen

Pedagogisk rådgiver

Elise Johannesen er utdannet barnehagelærer og har tatt videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge på Diakonhjemmet. Hun har lang erfaring som pedagogisk leder.

Pedagogisk rådgivning – Foreldrerådgiveren.no – Plattform for foreldre og foresatte