Om oss

Om foreldrerådgiveren

Foreldrerådgiveren.no ble startet med ambisjoner om å være en trygg arena der kunnskap om barn og oppvekst er lett tilgjengelig. Vi skriver en blogg hvor vi jevnlig publiserer nye interessante innlegg, og har en spørsmål- og svartjeneste dersom noen ønsker råd eller hjelp til spesifikke utfordringer.

Til barselgrupper tilbyr vi informative, sosiale treff rundt ulike tema. Da sender vi en pedagog hjem til den i gruppa som holder treffet. I den hyggelige lekebutikken vår har vi håndplukkede leker hvor vi legger vekt på høy kvalitet, og leketøyets gode egenskaper for barns utvikling.

Blogg

Bloggen på foreldrerådgiveren.no konsentrerer seg om livet med barn og barnets utvikling. Vi skriver om pedagogikk, hvordan barn utvikler seg, og om fenomener som er viktige for barn og sentrale deler av barndommen. Vi ser på barn som kompetente, og synes barndommen er verdifull i seg selv. Det er viktig for oss at vi ikke alltid tenker på hva barn skal bli, men hva de er her og nå.

Still spørsmål

I en travel hverdag med barn og unge kan det av og til være godt å spørre noen om råd. Vi tilbyr pedagogisk rådgivning, og gir konkrete råd på faglig grunnlag. Vi baserer rådene på erfaring, og på nyere forskning om barns oppvekst og utvikling. Våre pedagoger har relevant utdannelse innen pedagogikk og oppvekst. Vi kan for eksempel svare på spørsmål om:

 • Oppdragelse
 • Råd til rutiner
 • Hverdagsutfordringer
 • Sosial kompetanse
 • Søskensjalusi
 • Språkutvikling
 • Motorisk utvikling
 • Søvn
 • Kolikk
 • Trassalder
 • Barnehage
 • Aktiviteter
 • Læring

Tilbud til barselgrupper

Vi arrangerer spennende og lærerike tematreff for barselgrupper i Oslo. På sikt vil vi tilby forskjellige temaer, og vi vil tilby tema etter barselgruppens ønske. Vår pedagog kommer gjerne hjem til en av dere i gruppen slik at treffet foregår i trygge og hjemlige omgivelser. Les mer om vårt tilbud her.

Lekebutikk

I lekebutikken vår på Foreldrerådgiveren.no, selger vi leker med høy kvalitet fra anerkjente merker. Alle produktene er vurdert og utvalgt av engasjerte pedagoger. For oss skal en god leke både være morsom og utfordrende, samtidig som den er helt trygg for barnet.

Våre pedagoger

Marius Heimen

Daglig leder og pedagogisk rådgiver

Marius har utdannelse som barnehagelærer og en mastergrad i barnehagepedagogikk. Han har over ti års erfaring fra barnehagebransjen, både som pedagogisk leder og styrer. Han har skrevet flere artikler og er medforfatter i bøkene Barnehagelæreren som politisk aktør og Hverdagsøyeblikkets dirrende kraft – posthumane teorier i barnehagen. I tillegg har han skrevet bokanmeldelser av fagbøker tilknyttet barnehagefeltet.

Hanna Hveem

Pedagogisk rådgiver

Hanna er utdannet barnehagelærer, og har jobbet som pedagogisk rådgiver på Karlsrud Helsestasjon og Nordstrand Familiesenter. Hanna jobber også som pedagogisk veileder og nettlærer for barne- og ungdomsarbeidere som tar fagskoleutdanning i «barn med særskilte behov».

Elise Johannesen

Pedagogisk rådgiver

Elise Johannesen er utdannet barnehagelærer og har tatt videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge på Diakonhjemmet. Hun har lang erfaring som pedagogisk leder.

Pedagogisk rådgivning – Foreldrerådgiveren.no – En lettvint og trygg arena