Personvernerklæring

Personvernerklæring

Vår nettstedsadresse er: https://xn--foreldrerdgiveren-hrb.no

Denne personvernerklæringen gjelder for behandlingen av personopplysninger som gjøres av Foreldrerådgiveren.no, Pedagogråd AS.

Vi tar ditt personvern på alvor og sørger for at vi bruker opplysningene vi har om deg i tråd med personvernlovgivningen.

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, epostadresse, kommunikasjon, kjøpshistorikk eller teknisk informasjon når du bruker våre nettjenester.

Videre gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personopplysninger og hvilke personvernrettigheter du har.

 

Hvilke opplysninger har vi?

Kontaktopplysninger

Kontaktopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og epostadresse. Disse opplysningene får vi når du bestiller produkter, eller svar.

Brukeraktivitet

Dine aktiviteter på www.foreldrerådgiveren.no når du besøker siden.

Betalingsopplysninger

Betalingsopplysninger som kortnummer, fakturainformasjon eller annen betalingsinformasjon, avhengig av hvilken betalingsmetode du velger.

Kjøpshistorikk

Informasjon om hvilke produkter du har kjøpt fra oss.

Kommunikasjon

For eksempel din dialog med vår kundeservice.

Tekniske opplysninger

Opplysninger om type PC/enhet, internettilkobling, operativsystem, nettleser, IP-adresse, og hvordan du navigerer på www.foreldrerådgvieren.no. Opplysningene genereres ved din bruk av vår nettside.

Sensitive opplysninger

Slik som helseopplysninger, opplysninger om politisk eller religiøs tilhørighet og opplysninger om seksuelle forhold eller orientering. Vi vil kun samle inn slike opplysninger om deg dersom du informerer oss om dette i eventuelle spørsmål til foreldrerådgiveren.no. Dette er ikke noe vi ber om.

 

Hva bruker vi opplysningene til?

I forbindelse med at vi drifter foreldrerådgiveren.no, bruker vi opplysninger om deg til følgende formål:

For å tilpasse innholdet på nettsiden

 Vi tilpasser nettsiden slik at du får en best mulig brukeropplevelse. Til dette formålet bruker vi brukeraktivitet og tekniske opplysninger.

Det rettslige grunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er vår berettigete interesse i å gi deg best mulig brukeropplevelse og mest mulig relevant innhold. Detaljerte lokasjonsopplysninger vil kun behandles med ditt samtykke.

For å levere produktet

Vi bruker kontaktinformasjon til å levere produktet du har kjøpt.

Hvor lenge lagrer vi opplysningene

Til de overfor nevnte formål lagrer opplysningene i opptil 6 måneder.

 

Sosiale medier

Hva bruker vi opplysningene til?

For våre sider på sosiale medier

For eksempel på våre sider på Facebook og instagram, vil vi være behandlingsansvarlig (alene eller sammen med tilbyderen av det sosiale mediet). For det sosiale mediets bruk av opplysninger om deg, oppfordrer vi deg til å lese deres personverninformasjon. Dersom du besøker våre sider på sosiale medier, bruker vi typisk opplysninger om deg til følgende formål:

For administrasjon av siden.

Til dette formålet bruker vi brukeraktivitet og tekniske opplysninger. Det rettslige grunnlaget for vår bruk av opplysninger til dette formålet er vår berettigete interesse i å vise frem vår virksomhet og gjøre tilgjengelig vårt innhold på sosiale medier.

For analyseformål.

Vi får kun utlevert anonyme og aggregerte opplysninger fra sosiale medier som brukes til statistikk og å kartlegge markedstrender. Dette er ikke personopplysninger for oss (vi kan ikke knytte dette til enkeltpersoner).

 

Øvrig

Vi vil også kunne bruke opplysningene dine til følgende formål:

For kundeservice og håndtering av reklamasjoner og krav.

Til dette formålet bruker vi særlig kontaktopplysninger, brukerkontoopplysninger, tekniske opplysninger, betalingsopplysninger og kommunikasjon. Det rettslige grunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er vår berettigete interesse i å yte kundeservice og fordi det er nødvendig for at vi skal kunne kan fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav.

For statistikk og analyse.

Vi bruker opplysninger om deg til å utarbeide statistikk og kartlegge markedstrender for å forbedre og videreutvikle nettstedene og abonnementsproduktene våre. Til dette formålet bruker vi tekniske opplysninger og bruksmønster. Det rettslige grunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er vår berettigete interesse i å forstå markedstrender og forbedre våre plattformer og produkter.

For bokføringsformål:

Til dette formålet bruker vi betalingsopplysninger og kjøpshistorikk. Det rettslige grunnlaget for vår bruk av personopplysninger til dette formålet er våre rettslige forpliktelser etter bokføringsloven.

Hvor lenge lagrer vi opplysningene?

Vi lagrer opplysninger brukt i forbindelse med kundeservice i 3 år i samsvar med den alminnelige foreldelsesfristen.

Vi lagrer opplysninger til statistikk og trender i inntil 14 måneder. Deretter vil vi anonymisere opplysningene før vi bruker de videre.

Vi lagrer opplysninger for bokføringsformål i 5 år i samsvar med bokføringsloven.

Hvem utleverer vi opplysninger til?

Vi deler personopplysninger om deg med våre tjenesteleverandører i den grad det er nødvendig for å levere produkter og tjenester til deg. Dette omfatter bl.a. våre leverandører av programvare og systemer. Vi vil i slike situasjoner inngå avtaler med leverandørene som beskytter dine personopplysninger og som sørger for at leverandørene ikke kan bruke opplysninger utover det som følger av denne personvernerklæringen.

Våre leverandører

Vi kan dele opplysninger med leverandører av online annonseringstjenester i den grad det er nødvendig for å levere annonser. Opplysningene vi deler vil i all hovedsak ikke være identifiserbare. Vi vil i slike situasjoner inngå avtaler eller ha retningslinjer med leverandørene som beskytter dine personopplysninger. Dette omfatter blant annet følgende leverandører:

Google DFP (les om det her)

Facebook Pixels (les om det her)

Facebook Custom Audience (les om det her)

Cxense (les om det her)

Audience Project (les om det her)

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

 

Ved å bruke nettstedet foreldrerådgiveren.no, samtykker du til at vi setter noen få informasjonskapsler (cookies)i din nettleser for å gi deg en mer relevant brukeropplevelse.

WooCommerce
WooCommerce bruker 3 informasjonskapsler for å spore informasjon i handlekurven:

  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart
  • wp_woocommerce_session_

De første to informasjonskapselene inneholder informasjon om handlekurven i sin helhet og hjelper WooCommerce å vite når handlekurven endres. Den siste informasjonskapselen inneholder en unik kode for hver kunde slik at WooCommerce vet hvor man skal finne handlekurvinformasjonen i databasen for hver kunde. Ingen personlig informasjon blir lagret i disse informasjonskapselen.

WordPress
En cookie settes av WordPress CMS for å styre hvordan innhold vises, og for å holde rede på de ulike besøkende.

Google Analytics
For å gi oss statistikk om hvordan nettstedet brukes, settes en cookie via Google Analytics.

Tredjeparter

Vi vil kunne dele dine opplysninger med våre tredjeparter dersom du samtykker til det.

Myndigheter

Opplysninger om deg kan gis til relevante myndigheter, dersom vi er pålagt slik utlevering.

Utenfor EØS

Ettersom de ovenfor nevnte mottakerne kan holde til hvor som helst i verden, kan personopplysningene bli overført globalt. Dersom opplysninger som opprinnelig kommer fra EØS overføres til land utenfor EØS, vil vi ha på plass egnede sikkerhetstiltak for å beskytte personvernet, for eksempel ved hjelp av avtaler eller ved å sikre at mottakeren er Privacy Shield-sertifisert. Du kan lese mer om Privacy Shield-rammeverket her.

 

Deling av informasjon på sosiale medier

Du kan dele informasjon fra våre tjenester på sosiale medier, for eksempel Facebook, og Instagram, ved hjelp av for eksempel en «Liker»-knapp. Dersom du velger å dele informasjon i sosiale medier, vil disse mediene kunne samle inn opplysninger om din aktivitet på tjenesten.

Opplysninger det sosiale mediet kan samle inn om deg kan gjelde:

Dato og tidspunkt for ditt besøk

Internettadressen eller URL til adressen du besøker

IP-adressen din

Nettleseren du bruker

Operativsystemet du bruker

De vil også kunne knytte denne informasjonen til profilen du allerede har hos dem. Foreldrerådgiveren.no, Pedagogråd AS har ingen kontroll med eller ansvar for hvordan sosiale medier bruker personopplysninger de samler inn om deg. Vi henviser deg derfor til de vilkårene og betingelsene som gjelder for det aktuelle sosiale mediet. Vi anbefaler at du holder deg oppdatert om formålet med og omfanget av informasjonsinnhenting som skjer på sosiale medier. Du kan hindre sosiale medier i innstillingene for nettleseren. Dersom du vil unngå at sosiale medier registrerer din adferd må du logge ut av det sosiale mediet.

 

Dine personvernrettigheter

Innenfor rammene av gjeldene lovgivning, har du følgende personvernrettigheter:

Rett til informasjon. Du har rett til å motta ytterligere informasjon om vår bruk av personopplysningene dine.

Rett til innsyn. Du har rett på en kopi av personopplysningene dine.

Rett til korrigering. Du har rett til å få feilaktige opplysninger om deg rettet. Du kan oppdatere opplysningene ved å sende oss en epost. Dersom det er andre opplysninger du mener må rettes eller du ikke har en brukerkonto kan du kontakte oss direkte.

Rett til å glemmes. Du har rett til å be om at opplysningene dine slettes dersom vi ikke lenger har behov for dem.

Rett til å begrense behandlingen av personopplysninger. Du har rett til å be om at vi slutter å bruke personopplysningene dine.

Rett til å få opplysninger overført. Du har under enkelte omstendigheter rett til å få utlevert personopplysninger som du har gitt oss i et format som gjør at du kan overføre personopplysningene til en annen organisasjon. Du kan også har rett til å få personopplysningene dine overført direkte fra oss til organisasjonen. Denne retten gjelder kun opplysninger som behandles med automatiserte metoder og som har grunnlag i samtykke fra deg eller som behandles som ledd i å oppfylle en avtale med deg. Denne retten omfatter kun opplysninger som du har gitt oss, enten direkte gjennom for eksempel registrering av brukerkonto eller som er generert gjennom din bruk av våre tjenester.

Rett til å motsette deg behandling av personopplysninger. Du har rett til å motsette deg vår bruk av personopplysningene dine, for eksempel ved å motsette deg markedsføring.

Rett til å forhindre automatiserte beslutninger. Du har rett til å ikke være underlagt automatiserte beslutningsprosesser med rettslig eller lignende virkning (for eksempel automatisert kredittvurdering). På nåværende tidspunkt benytter vi ikke automatiserte beslutninger.

Det er unntak fra rettighetene vi har beskrevet over. Disse unntakene følger av lovgivningen og kan for eksempel innebære at det ikke gis innsyn i enkelte opplysninger eller at opplysninger ikke kan slettes. Du kan få mer informasjon om disse unntakene ved å kontakte oss eller Datatilsynet.

Du kan utøve rettighetene dine, og få mer informasjon om hvilke unntak og begrensninger som gjelder, ved å kontakte oss på post@foreldrerådgiveren.no

Dersom du mener at vi har behandlet personopplysningene dine på en måte som ikke er i samsvar med personvernlovgivningen, håper vi at du kontakter oss, slik at vi kan gi deg svar og oppklare eventuelle misforståelser. Du har også rett til å inngi klage til Datatilsynet.

Personvern for barn

Foreldrerådgiveren.no, Pedagogråd AS respekterer at barn har behov for særskilt beskyttelse av sitt personvern. Vi respekterer dette på følgende måter:

Vi vil aldri bevisst samle inn opplysninger om barn under 13 år. Vi vil likevel kunne registrere informasjon om barn under 13 år, f.eks. hvis det er behov for barnets kontaktinformasjon i forbindelse med kjøp og levering av et produkt. Vi vil også kunne registrere bruksmønster og tekniske opplysninger fra PCer, nettbrett og mobiltelefoner som brukes av barn.

Hvis vi skal bruke opplysningene på en måte som krever samtykke, for eksempel til markedsføring, vil vi be om samtykke fra foresatte for barn som er under 13 år.

Hvis vi blir oppmerksomme på at vi har lagret opplysninger om barn som vi ikke trenger for å levere våre produkter og tjenester eller vi ikke har annet grunnlag for å lagre, vil vi slette denne informasjonen.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil få beskjed om endringer av betydning. Du vil alltid finne siste versjon av vår personvernerklæring på nettsiden.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om Foreldrerådgiveren.no, Pedagogråd AS` personvernerklæring, kan du kontakte oss på:

E- post: post@foreldrerådgiveren.no

Postadresse:
Pedagogråd AS                                                                                                                      Hovinveien 43B
0576 Oslo